2011. április 7., csütörtök

Csőben sült brokkoli vagy karfiol

Csőben sült brokkoli vagy karfiol

Ez az étel nagyon-nagyon egyszerű. Önálló ételként és köretként is megállja a helyét.

Hozzávalók:
1 fej brokkoli vagy karfiol
1 nagy doboz tejföl (500gr)
2 tojás
sajt
bors, vegeta

Elkészítés:
A brokkolit vagy karfiolt rózsáira szedem, megmosom és felteszem főzni vegetás vízben.
Amikor már kezd puhulni, akkor egy kivajazott vagy kiolajozott jénaiba (kisebb magas falú tepsibe) elhelyezem a rózsákat.
A tejfölt a tojásokkal, a kicsi borssal és kicsi vegetával jól elkeverem.
(pikánsabbak tehetnek bele zúzott fokhagymát, egy kis chillit vagy erőspistát)
Ezt a szószt ráöntöm a zöldség tetejére, és beteszem a sütőbe sülni. (180 fok)
Amikor már kezd pirulni a zöldség teteje, és a szósz felemelkedett (felhabosodott), akkor rászórjuk a lereszelt sajtot és úgy még visszatesszük sülni. Én ilyenkor grillre kapcsolok és akkor a teteje szépen megpirul. (esetleg egy kis bacon kockák vagy szeletek a tetejére még... hmmm, lehet fokozni, fantáziára van bízva)
Kész is! jó étvágyat! :)

0 comments:

Megjegyzés küldése