2012. április 11., szerda

LAZACKRÉM

A halak közül az egyik legkedveltebb fajta a lazac. Sok halat nem kedvelő ismerőstől hallottam már, hogy a halat nem szereti, de a lazacot igen. De a lazac is hal. De ahogy az egyik megfogalmazta: "A lazacnak nincs halíze!". Jah, hát kérem szépen, ezzel nem lehet vitatkozni. 
Ha pedig egy finom krém formájában kínáljuk friss baguette mellé, azt hiszem még kevésbé lehet találni kivetnivalót benne!
Tovább a lazacos ételekhez >>



HOZZÁVALÓK

20 dkg lazac,
5 dkg vaj
2 ek creme fraiche,
1 ek torma
1 ek citromlé
só, bors,


ELKÉSZÍTÉS

A lazacszeletet pároljuk meg - majd távolítsuk el a bőrét ha rajta van. Tegyük egy késes mixerbe a vajjal, a creme fraiche-vel és a tormával. Aprítsuk össze, majd ízesítsük a citromlével, és egy csipet sóval és borssal.

0 comments:

Megjegyzés küldése