Ezt a receptet a Waitrose (latesummer harvest 2012) receptlapról néztem le, amit a minap markoltam fel a boltból kijövet.
Bár még lehet, hogy nincs barackszezon, de azért érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
4 szem barack (felezve, kimagozva)
fél narancs leve (citromlevet használtam)
50g vaj (kicsit megolvasztva)
50g cukor (caster)
1 egész tojás
50g darált mandula
1 kanál mandula pehely (flaked)
2 kanál amaretto likőr vagy narancslé
Előmelegítettem a sütőt 190 fokra és a felezett, magozott barackot tepsibe tettem (arcukkal felfelé).
A vajat kikevertem cukorral és narancs(citrom)lével majd hozzákevertem a tojást és végül hozzáadtam az őrölt mandulát is.
Ezt a krémet a felezett barackok tetejére kanalaztam és megszórtam(volna) szeletelt mandulával és meglocsoltam (volna) amarettoval és betettem az előmelegített sütőbe 25-30 percre.
A recept vaníliafagyit vagy créme fraichet ajánl hozzá, de mi tejszínhabbal ettük, így is finom volt :)
2 comments:
Ó, nyami ez nagyon finom lehetett! Ki kell próbálnom! Illetve majd átadom ezt is Barnusnak, mert a banános sütidet is mindig ő késziti el és rendkivül büszke magára! :)
helyes, tessék csak kipróbálni :) :) Kívánics vagyok, ízlik-e majd nektek is ?
Megjegyzés küldése