Hozzávalók:
500 gramm lisz
1 dl joghurt
2 dl víz
2 evőkanál oliva olaj
1.5 kávéskanál só
2 teáskanál
por élesztő
Töltelék:
Két-három marék friss spenótlevél
1
tojás
20 dkg feta sajt
fél fej lilahagyma (vagy 2 gerezd passzírozott fokhagyma)
kis reszelt sajt (mozarella, chedar, füstölt, ami tetszik)
mehet bele chilli is
A spenótot durvára aprítjuk, belemorzsoljuk a fetasajtot, hozzákeverjük a tojást, hagymát.
De lehet bolognai húsos, gombás vagy sonka-sajtos töltelékkel is csinálni, csak a fantázia szab határt neki...
Nagyon vékony kör alakú formákra nyújtjuk (kb 8-10 lepény lesz belőle), majd a felét megkenjük az alábbi töltelékkel, másik felét ráhajtjuk, lelapogatjuk (félhold formájú lepények lesznek), és mehet a sütőbe (200 fok)
4 comments:
De guszta és milyen szépek lettek! Köszi, hogy megosztottad!
Uh, ez nagyon is ízlene!
Nagyon tetszik , viszem is a receptet:))
Itt az ideje a spenótnak, viszem a receptet!:-)) Szeretem az ilyen jó kis friss lepényeket!:-))
Megjegyzés küldése