2012. november 23., péntek

Spenótos-fetás lepény

Hozzávalók:
 
500 gramm lisz
1 dl joghurt
2 dl víz
2 evőkanál oliva olaj
1.5 kávéskanál só
2 teáskanál por élesztő
 
Töltelék:

Két-három marék friss spenótlevél 
1 tojás
20 dkg feta sajt
fél fej lilahagyma (vagy 2 gerezd passzírozott fokhagyma)
kis reszelt sajt (mozarella, chedar, füstölt, ami tetszik)
mehet bele chilli is 
 
A spenótot durvára aprítjuk, belemorzsoljuk a fetasajtot, hozzákeverjük a tojást, hagymát.
De lehet bolognai húsos, gombás vagy sonka-sajtos töltelékkel is csinálni, csak a fantázia szab határt neki...

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (én a kenyérsütőgéppel dolgoztattam össze), majd fél órát kelesztjük.
Nagyon vékony kör alakú formákra nyújtjuk (kb 8-10 lepény lesz belőle), majd a felét megkenjük az alábbi töltelékkel, másik felét ráhajtjuk, lelapogatjuk (félhold formájú lepények lesznek), és mehet a sütőbe (200 fok)




 


4 comments:

Tamara - Guillaume írta...

De guszta és milyen szépek lettek! Köszi, hogy megosztottad!

Anazar írta...

Uh, ez nagyon is ízlene!

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon tetszik , viszem is a receptet:))

tücsi írta...

Itt az ideje a spenótnak, viszem a receptet!:-)) Szeretem az ilyen jó kis friss lepényeket!:-))

Megjegyzés küldése