2012. szeptember 6., csütörtök

Tzatziki ahogy én szeretem

Tzatziki
Hozzávalók:
2 kigyóuborka, 20 deka feta sajt, 1 nagy pohár (fél liter) natur joghurt, só, száritott kapor illetve fokhagyma granulátum (ez utóbbi kettő nálam azért a száritott verzió mert a fetától igy is elég markáns ize van friss fokhagymával és kaporral nekem már túl tömény).
Az uborkát felkockázom és besózom. A feta sajtot szintén felkockázom. A joghurtba belekeverem a száritott kaprot és a fokhagyma granulátumot. Miután az uborka levét leöntöttem az összes hozzávalót egy tálban összekeverem, majd hűtőbe teszem.
Ha azonnal be akarom habzsolni akkor én a sózást kihagyom, igy az ubi levet eresztését nem kell kivárni.

1 comments:

lányosapuka írta...

nálunk körülményesebben készül, biztos több időm van...
először is, mivel az itthoni natúr joghurtok állaga meg sem közelíti a görögökét, mi 1:1 arányban tejföl-joghurtot használunk, amit konyharuhában jó fél órát hagyunk lógni, hogy kicsorgassa a levét.
uborkát is nagylukú reszelőn reszelem, mert akkor több levet ereszt.
ja, és az autentikus kapor helyett autentikus mentát is lehet használni, ezt egy autentikus nagyi (giagia) mondá nékem.

Megjegyzés küldése