![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5rDE6zlJ3sLrpgU9h7_rnnBuKtfUpaq-NVFDvUptyPJ-FbOu2Dfw9r2slPqySTB8BYRNHBq8S1lentfNBaOuBBtXOsTHk-wM_y2bF32z_alAZVeuqbPOvbDcwxZrivwOzMEs8WNecN4Y/s200/keny%C3%A9r1.jpg)
Sok receptet kipróbáltam, nekem egy francia vált be igazán az alábbi arányokkal. Szeretnék figyelmeztetni mindenkit, hogy ezek a mértékek csak itt érvényesek, hiszen Belgium a tengerszinthez nagyon közel van. Akik magasabb helyeken laknak, azoknak pár sütés alkalmával ki kell tapasztalni a folyadék-élesztő arányokat!
3 dl tej
540 gramm liszt
1 csomag száritott élesztő
fél mokkáskanál cukor,
1 mokkáskanál só
1 evőkanál vaj
5 evőkanál olaj
Elkészités:
A tejem teszem lagalulra, rá a lisztet és a hozzávalókat. Csak arra kell vigyázni, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen közvetlenül, én a cukrot rá is szoktam szórni.
Még azt olvastam itt és én is igy csinálom, hogy ne vegyük ki forrón a sütőből a kész kenyeret, hanem hagyjuk egy kicsit, lezárva a sütőt, picit megereszkedik az alja, és simán ki lehet forditani a kész kenyeret, csak a lapátok kicsi helye marad a kenyérben.
0 comments:
Megjegyzés küldése