2011. február 3., csütörtök

Kalácsbejgli


Hozzávalók:

70 dkg liszt

1 csomag száritott élesztő

6 evőkanál cukor

1 mokkáskanál só

4 dl tej

1,5 dl olaj


Kakaós részhez:

3 evőkanál kakaópor (keserű)

2 evőkanál cukor

0,5 dl tej


1 tojás a tetejére


Elkészítés:

A 6 evőkanál cukrot és a 4 dl tejet felmelegitjük és az élesztőt felfuttatjuk benne. Közben a kakaós részhez is összekeverjük a 2 evőkanál cukrot, kakaót, tejet és időnként kevergessük meg, hogy elolvadjon a cukor.

A hozzávalókat összekeverjük, dagasztjuk és kelni hagyjuk 30 percig. Utána a tésztát ketté vesszük, az egyik feléhez hozzádagasztjuk a feloldódott kakaós lét. Nem kell aggódni, nem lesz lágy tőle!

Kinyujtjuk először a fehér tésztát, majd kinyujtjuk rá a kakaós tésztát, majd jó szorosan feltekerjük mint a bejglit szoktuk. Beletesszük a tepsibe vagy sütőformába, és még fé

l órát kelesztjük. A tetejét felvert tojással megkentem többször is.

Előmelegitett sütőben 180 fokon sütöttem, 20-30 perc alatt szép barnára sütjük, ha tul gyorsan pirul a teteje, akkor sütőpapirral le kell takarni.

0 comments:

Megjegyzés küldése