Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 csomag száritott élesztő
6 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só
4 dl tej
1,5 dl olaj
Kakaós részhez:
3 evőkanál kakaópor (keserű)
2 evőkanál cukor
0,5 dl tej
1 tojás a tetejére
Elkészítés:
A 6 evőkanál cukrot és a 4 dl tejet felmelegitjük és az élesztőt felfuttatjuk benne. Közben a kakaós részhez is összekeverjük a 2 evőkanál cukrot, kakaót, tejet és időnként kevergessük meg, hogy elolvadjon a cukor.
A hozzávalókat összekeverjük, dagasztjuk és kelni hagyjuk 30 percig. Utána a tésztát ketté vesszük, az egyik feléhez hozzádagasztjuk a feloldódott kakaós lét. Nem kell aggódni, nem lesz lágy tőle!
Kinyujtjuk először a fehér tésztát, majd kinyujtjuk rá a kakaós tésztát, majd jó szorosan feltekerjük mint a bejglit szoktuk. Beletesszük a tepsibe vagy sütőformába, és még fé
l órát kelesztjük. A tetejét felvert tojással megkentem többször is.
Előmelegitett sütőben 180 fokon sütöttem, 20-30 perc alatt szép barnára sütjük, ha tul gyorsan pirul a teteje, akkor sütőpapirral le kell takarni.
0 comments:
Megjegyzés küldése