2012. június 10., vasárnap

Grillezett banán barackkal


Grilled peach and banana Ha már ott volt a tiszta grillező, ideje volt ráégetni valamit, amit ragacsos és nehezen jön le. A banánt meg kellett grillezni. A barackot is. Banánt és barackot grillezni egyszerű, mondhatni, nagyobb a füstje, mint a lángja. Sok húsevő texasi szerint ez az egyetlen kulturált formája a gyűmölcsevésnek, már ha ilyen szentségtörésről (gyümölcsevés) egyáltalán beszélni lehet. A grillezett gyümölcs jó. Érdekesen keveredik a füstös és az édes íz. Ismétlem, édes. A grillezett banán és barack legfontosabb hozzávalója (a banánon és a barackon kívül) a cukor. Meg a banán esetében a méz. Mi igyekeztünk szelidíteni a recepteken - néhol túlzottan is - de határozottan állítom, hogy a grillezett gyümölcs nem lesz az édességeket vallásosan elutasítók kedvenc étele. Grilled banana and peach Grillezett banán és barack cukor fahéj méz banán 1. A banánt hosszában félbevágjuk. Szorgalmasabbak keresztben is félbevághatják. 2. A grillrácsot picit beolajozzuk. 3. A banános oldalt bekenjük mézzel, majd megkenjük fahéjas cukorral. 4. A banánt először megkent oldalával tesszük az előmelegített grillbe két-három percre. Három perc után megfordítjuk és további négy percig hagyjuk bőrös felét égni. A banán akkor igazán jó, ha már lötyög a bőriben. A barack ugynígy működik, csak nem kell hozzá méz. Hogy abszolút ne legyen diétás, vaniliásfagylalttal tálaljuk. Tehetünk hozzá pirított diót is. Úgy még jobb. Grilled peach and banana

0 comments:

Megjegyzés küldése