![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXK8oGtvIcUrHwj1S0q-X7Mx6It9FGeQuOM5rMQVfF15F0X9R-aCP1z_l7ekivqykfgR6KLy4jNWroyuP4ESbJSzhbkFavcorvlqgYngAUKihCS0GNE0Mxbh1Se9lAYWQx6oJ4SCSuaGY/s320/h%25C3%25B3kifli2.jpg)
Hozzávalók:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdBqa1EdLq6xEoALLh6GlvNVSSFMZqD9AF0ktYvrP37QoSIUqdXfi98_9G9AsjIIRRJwnw026a6v73vtIFjE3g5I-M4tY6o0C5CrH0kJrXbbFei5gDhEiu98g6OVONSICTUtmqPvYSKpU/s320/h%25C3%25B3kifli1.jpg)
20 dkg margarin
40 dkg liszt
10 dkg cukor
1 dl tej
1 mokkáskanál sütőpor
Töltelékhez:
10 dkg geszenyemassza
5 dkg margarin
5 dkg zsemlemorzsa
Forgatáshoz:
porcukor
vaniliáscukor
A margarint olvasszuk fel és dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Alaposan gyurjuk össze, majd pihentessük legalább fél órát. A töltelék hozzávalóit is keverjük össze alaposan.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyujtsuk ki, nagyobb pogácsaszaggatóval vágjuk ki a tésztát, helyezzünk a közepére egy kevés tölteléket majd sodorjuk fel kifliformára.
Sütőpapirral kibélelt tepsire helyezzük a kifliket és előmelegitett sütőben 180 fokon kisütjük. Vigyázat! Ez a tészta nem pirul meg, fehér marad. Az egyik alját meg kell nézni, ha pirul, akkor ki kell venni, mert különben nagyon kiszárad a tészta.
Egy tálban összekeverjük a porcukrot és a vaniliáscukrot és még forrón megforgatjuk ebben a sütiket. Ha kihült, akkor fém dobozokban sokáig eláll. Persze nem nálunk!:)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdBqa1EdLq6xEoALLh6GlvNVSSFMZqD9AF0ktYvrP37QoSIUqdXfi98_9G9AsjIIRRJwnw026a6v73vtIFjE3g5I-M4tY6o0C5CrH0kJrXbbFei5gDhEiu98g6OVONSICTUtmqPvYSKpU/s320/h%25C3%25B3kifli1.jpg)
0 comments:
Megjegyzés küldése