2011. január 3., hétfő

Feketeerdő torta


Hozzávalók:

Tortalap:
4 db tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaniliáscukor
2 evőkanál viz
15 dkg liszt
4 dkg kakaó
2 teáskanál sütőpor

Tortához:
fél liter tejszin
1 üveg meggybefőtt
1 csomag vaniliás pudingpor
porcukor
csokireszelék
fahéj

Elkészités:

Tortalap: A tojások fehérjét habbá verjük. A tojássárgát, a cukrot, a vaniliás cukrot habbá verjük, majd a langyos vizet kanalanként hozzákeverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd a krémhez keverjük. Előmelegitett sütőben 190 fokon 25 percig sütjük.

Torta: A kimagozott meggyet lecsepegtetjük, és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaniliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszinhabot egy kis porcukorral jó keményre verjük. A tortalapot három részre vágjuk, majd az alsó lapra a puding és a tejszinhab egy részét kis halmokban rakjuk és kisimitjuk, majd a meggyet rárakjuk. Óvatosan rátesszük a következő lapot, és a maradék pudingot és tejszihab egy részét rátesszük, majd befedjük a harmadik tortalappal. Az egész tortát bevonjuk tejszinhabbal majd csokireszelékkel és meggyel diszitjük. A hütőben kb. 1-1,5 órát szilárdulni hagyjuk.

0 comments:

Megjegyzés küldése