2011. május 19., csütörtök

Borban párolt mustáros szelet durum tésztával

 A mai ebéd ez a finom mustáros szelet volt, amit édesanyám mindig nagyon finoman tudott elkészíteni. Én kicsit változtattam rajta, és a végeredmény fantasztikus lett!
  Hozzávalók:

  • 500 gr sertéscomb
  • mustár (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál olaj a sütéshez
  • 50 ml vőrősbor
  • pici víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 125 gr durum tészta
 A húst alaposan megmossuk, papír törlővel leitatjuk róla a vizet,  felszeleteljük . A szeleteket kiklopfoljuk és alaposan megkenjük mustárral. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat , és beletesszük a hús szeleteket, lehetőleg ne egymásra , hogy tudjanak jól megpirulni. Mindkét oldalukat megpirítjuk ( a mustár miatt kicsit több időbe telik) . Érdemes állni mellette , és fordítgatni, nehogy odaégjen. Ha már szép pirosak, ráöntjük a bort, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedő alatt puhára pároljuk. Időközben meglessük, hogy nehogy odaégjen, ha elfőtt a bor, adunk hozzá egy kevés vizet( nem kell hogy ellepje).
 A durum tésztát forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és adunk hozzá egy kevés olajat, hogy ne ragadjon össze.
 Savanyú uborkát, vagy egyéb savanyúságot adunk mellé!
 Jó étvágyat

0 comments:

Megjegyzés küldése