Hoztam nektek egy belga kaját, flamand pörkölt magyarra leforditva szó szerint. Nagyon finom, izletes, és nem is bonyolult elkésziteni!
Hozzávalók:
1 kg marhahus
2 fej vöröshagyma
2 fokhagyma
0,5 liter sör
1 evőkanál barnacukor
só, bors
1 babérlevél
1 szál kakukkfü
kevés mustár
4 szál répa
vaj
Elkészités:
1. A tüzhelyre tesszük a lábasba: vajat, hagymát, a karikára vágott répát és a husit.
2. Sózzuk, borsozzuk.
3. Hozzáadjuk a babérlevelet, barnacukrot, fokhagymát és a mustárt.
4. Barnulásig kavargatjuk a tüzön.
5. Levesszük a hőfokot és felöntjük sörrel, hogy ellepje a husit.
6. Lefedjük és 1 óra 15 percig főzni.
7. Titkos hozzávaló: 6 db fahéjas keksz, a végén összetörjük és egy utolsót forraljuk vele.
Tálalni sültkrumplival és sörrel szokták.
INGREDIENTS (pour 4 personnes)
1kg de carbonnades de boeuf
2 oignons
2 gousses d'ail
50 cl de gueuze (ou autre)
1 cuillère à soupe de sucre brun (cassonade)
Sel, poivre
1 feuille de laurier, 1 branche de thym
un peu de moutarde
4 carottes
beurre
PREPARATION :
Dans une casserole, faire revenir dans du beurre les morceaux de carbonnade, les oignons, les carottes épluchées et coupées en rondelles.
Saler, poivrer.
Ajouter le thym et le laurier, la cassonade, la moutarde et l'ail.
Mélanger le tout, jusqu'à brunissement.
Baisser le feu de cuisson, et recouvrir le tout de bière.
Recouvrir la casserole et laisser mijoter longtemps( +/- 1h15)
Accompagner de frites et une bonne bière.
Bon appétit !
0 comments:
Megjegyzés küldése