skip to main |
skip to sidebar
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű karfiol
- 1 közepes fej lilahagyma
- majonéz (én házilag készítettem)
- só
- bors
- kevés citromlé
- ételízesítő
A karfiolt rózsáira szedjük, folyó vízben jól megmossuk. Egy edényben fel teszünk főni kb. 4 liter vizet, amelybe teszünk ízlés szerinti mennyiségű ételízesítőt. Amikor forr a ví, belehelyezzük a karfiol rózsákat , és puhára főzzük. Levesszük a tűzről , és leszűrjük róla a vizet, a szűrő edényben hagyjuk, hogy lecsöpögjön, és hűljön. Közben elkészítjük a majonézt. 2 tojás sárgáját elkeverünk egy evőkanálnyi mustárral, majd apránként adagoljuk hozzá az olajat, a kívánt mennyiség elárásáig. Ízléstől függ. Én kb. 400 ml-ből készítettem.
Ha kész a majonéz, belereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük a megtisztított lilahagymát, ízesítjük sóval , borssal, majd villával áttörjük a karfiolt , és azt is hozzáadjuk a majonézhez. Kevés citromlevet adunk hozzá, jól összkeverjük. Pirítóssal, vagy friss kenyérre kenve, paradicsommal .....Isteni!!!
0 comments:
Megjegyzés küldése