2011. november 21., hétfő

Magyaros házi pizza

Tészta hozzávalói:

25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 dl viz
1 evőkanál olaj
cukor

Az élesztőt meleg cukros vizben felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Tésztát készitünk belőle, egy órát meleg helyen pihentetjük.

Szósz hozzávalói:

1 közepes vöröshagyma
kevés olaj vagy vaj
2,5 dl paradicsompüré
1 kávéskanál bors
sok majoránna
2 gerezd fokhagyma
kevés cukor

A vöröshagymát az olajon sárgára fonnyasztom, ebbe beleöntöm a paradicsompüré felét. A másik részébe beleteszem az apróra vágott fokhagymát, borsot, a sok majorannát, izlés szerinti cukrot. Összesütjük, addig forraljuk mig elforrja a benne lévő folyadékot.

További hozzávalók:

6 db tojás
kolbász izlés szerint
1 doboz konzerv gomba
15 dkg gépsonka apróra vágva
40 dkg reszelt sajt, lehet felesen füstöltsajttal
tejföl
só bors
paprika
1 üveg lecsó

A gombát vajon megpárolom a törött borssal, gépsonkával. Sót ne tegyünk hozzá, mert a gomba összeesik.

Ha a tészta megkelt, akkor olajos tepsibe olajos kézzel elnyujtjuk a tésztát. Erre a pizza szósz, karikára vágott kolbász, sonka-gomba, ezeket megsózzuk.
Utána főtt tojás, a lecsó és az reszelt sajt.

Forró sütőbe tesszük és megsütjüki. Mikor már pirosodik a sajt teteje, akkor az összekevert tejfölt, borsot, paprikát a tetejére kenjük. Mikor beissza a sajt, akkor lekapcsoljuk a sütőt és még kb. 5 percig a sütőben hagyjuk a pizzát.

Nekem elfogyott a tejfölöm igy két joghurtot összekevertem reszelt mozzarrellával és a füszerekkel, ezt öntöttem a tetejére, igy is nagyon finom volt!

0 comments:

Megjegyzés küldése