2011. november 20., vasárnap

Vendégváró egytálétel francia izekkel

Hozzávalók:

500 dkg darált hus, lehet vegyesen is
Provanszi füszerkeverék
750 dkg izlés szerinti zöldségkeverék
közepes fazék főtt krumpli
bors
1 fokhagyma
2 dl tej
mustár izlés szerint
kevés szerecsendió
20 dkg reszelt sajt

A krumplit feltesszük sós vizben főni.

A darált hust kevés zsiradékon megsütjük, hozzákeverjük a zöldségkeveréket, sok-sok provanszi füszert, borsot és összesütjük.

A megfőtt krumplit mebpucoljuk és egy kiolajozott tepsibe szeleteljük. Erre rátesszük a sült husi-zöldség keveréket, majd befedjük a reszelt sajttal.

A tejet az összetört fokhagymát, mustárt és szerecsendiót összekeverünk és a sajt minden részét meglocsoljuk vele. Forró sütőbe tesszük, kb. 30 perc alatt összesül.

Ezt vendégváró meleg ételnek is el lehet késziteni, egyszerü mégis izletes egytálétel!

0 comments:

Megjegyzés küldése