Hozzávalók:
3 dl meleg tej
2,5 kiskanál száritott élesztő
1 evőkanál vaj
150 gramm cukor
2 tojás
2,5 kiskanál száritott élesztő
1 evőkanál vaj
150 gramm cukor
2 tojás
600 gramm liszt
1 csipetnyi só
A megforgatáshoz és a meghintéshez 1,5 dl olvasztott vaj, porcukor és 2 kiskanál őrölt fahéj.
Elkészités:
Egy deci meleg tejbe keverd bele az élesztőt, szórj bele egy kiskanál cukrot és tedd félre mig felfut. Keverd össze a maradék tejet a cukorral, a tojásokkal és a vajjal. A liszthez adj egy csipetnyi sót, öntsd hozzá a cukros-tojásos tejet és add hozzá a felfuttatott élesztőt is. Dolgozd jól össze a tésztát, nagy cipóvá formázva duplájára kelesztjük. Tenyerünkkel kissé kilapitjuk a tésztát és kiszaggatjuk, sütőpapirral kibélelt tepsibe rakjuk, majd letakarva még kelesztjük kb. 30 percet. 180 fokra előmelegitett sütőben kisütjük, 8-10 perc alatt! Még forrón olvasztott vajjal megkenjük és fahéjas porcukorral meghintjük a tetejét.
A receptet a Webcukrászda oldalon találtam!
1 comments:
Ez a gyönyörű fánk izgat engem. Mentem, mert kipróbálom!:))
Megjegyzés küldése