2012. február 2., csütörtök

Az én születésnapi tortám!


Összeszedve minden eddigi tudományomat az alábbi tortát sikerült összehozni.


Hozzávalók:
A tésztához: 3 tojás
3 kanál hideg viz
tojásonként 50 dkg cukor
tojásonként 50 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaniliás cukor

Krémhez:
2 csomag vaniliás pudingpor
6 dl tej
250 gramm vaj
250 gramm cukor
500 grammos belga turó lecsepegtetve, kb. 400 gramm

Tetejére: 1 doboz Hulala
csokidiszek

A tojások fehérjét és a hideg vizet keményre verem, belekeverem a cukrot, egyenként a tojások sárgáját majd óvatosan a lisztet. Sütőpapirral bélelt kapcsos tortaformába öntöm, előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 20-30 percig sütöm. Ha kész, akkor se vegyük ki a melegről, egy kicsit még hagyjuk bennt, mert akkor nem esik össze a tészta.

Közben elkészitem a pudingot, megfőzöm a tejben, majd hideg helyre teszem. Mivel mi Belgiumban élünk, itt más a turó (ne akarjátok tudni milyen, szörnyü, de ez van), ezért az egész dobozzal beleboritom egy szürőbe, hogy jól lecsöpögjön a tejfölszerü lé, igy marad, kb 3-400 grammnyi turó. A vajat és a cukrot habosra keverem, beleteszem a turót, majd a kihült pudingot, ha kell, akkor még hideg helyre teszem.

A tésztát kiboritom, középen ketté vágom, hagyom kihülni. Amikor már minden hozzávaló hideg, akkor az alsó lapot visszateszem a kapcsos formába, erre kenem a turós-pudingos krémet, de egy keveset hagyjunk a tetejére is. Rátesszük a másik piskótalapot, majd megkenjük a maradék krémmel és hütőbe tesszük pár órára.

Tálalás előtt levesszük óvatosan a kapcsot a formáról és tejszinnel vagy hulalával megkenjük a tetejét, oldalát, tetszőlegesen diszitjük.

Hát igy született meg ez a nagyon egyszerü és igazán gyors tortám a kislányomnak. Kb. 1 órát vett igénybe! És állitólag nagyon fini! :)

6 comments:

Marika írta...

Nagyon finom lehet, és a díszítés csillagos 10-est ér!!! Isten éltesse nagyon sokáig a lányodat!!!

teller-cake írta...

Nagyon szép és ordít róla, hogy finom is!Isten éltesse sokáig a lánykádat! :-)

Unknown írta...

Köszönöm szépen! Kedvesek vagytok!

Névtelen írta...

Szép lett a torta nagyon!! De belga túró? Nekem még nem sikerült erre rátalálnom itt Belgiumban! Elárulod a titkot? Mit használtál "túró pótló" gyanánt? :-)

Unknown írta...

Kedves Névtelen!

Ma megyek boltba, fényképezek és holnap megirom a bejegyzést képekkel és persze használati utasitással együtt! Jó lesz igy? :)

Névtelen írta...

Biztosan finom a torta,de a tésztához a tojásonkénti cukor mennyiséget szerintem elírtad! :)

Megjegyzés küldése