nem csak a mai napra. egyik kedvenc tésztaételem. pillanatok alatt elkészül és mivel nem kell forrón enni remekül el lehet mellette és egy üveg hideg fehérbor mellett üldögélni, beszélgetni.
16 dkg széles-fordrosmetélt
20 dkg fetasajt
2 ek olivaolaj
15 dkg rukola
6-8 kis paradicsom
egy marék fenyömag (száraz serpenyöben kicsit megpirítva)
frissen örölt bors
10 dkg fetasajtot két kanál olívaolajon (egy nagy serpenyöben, alacsony tüzön) felolvasztok. hozzákeverem a kifött tésztát és 10 dkg rukolát. 1-2 percet alacsony tüzön hagyom, majd hozzáteszem a maradék rukolát, fetasajtot, paradicsomot, fenyömagot, megszórom frissen örölt borssal.
160g nudeln
200g fetakäse
2 el olivenöl
150g rucola
6-8 kleine tomaten
eine handvoll pinienkerne (in einer trockenen pfanne leicht geröstet)
frisch gemahlener pfeffer
ein schnelles mittagessen, nicht nur für den heutigen ungarischer nationalfeiertag.
100 g fetakäse in zwei esslöffel olivenöl bei kleiner hitze in einer großen pfanne schmelzen lassen. die gekochten nudeln und 100 g rukola hinzugeben, vorsichtig umrühren und 1-2 minuten auf dem herd stehen lassen. danach die restlichen rukolablätter, fetakäse, tomaten, pinienkerne hinzugeben und mit frisch gemahlenem pfeffer würzen.
0 comments:
Megjegyzés küldése