2012. március 17., szombat

Csirkés Paella

A helyi élelmiszerbolt hálózat reklámújságából ollóztam ki a receptet, nekünk nagyon ízlett...

Hozzávalók:

-4 csésze víz (1 csésze 250 ml)
-Csipetnyi sáfrány
-3 ek extra szűz oliva olaj
-4 csirke alsócomb (én 3 filézett combot használtam)
-2 csirkeszárny (helyette egy nagyobb filé csirkemell volt, nem annyira szeretjük a csontos falatokat)
-1/2 szár chorizo (Magyarországon én csabai lángolt kolbászt használnék hozzá)
-1/2 fej apróra vágott vöröshagyma
-1 közepes méretű piros kaliforniai paprika
-3 gerezd fokhagyma
-1/2 ek füstölt ízű pirospaprika (ha nincsen, akkor a sima pirospaprika is megteszi)
-2 csésze rizs
-1 nagyobb paradicsom
-1-2 szár újhagyma

Elészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra (180 fokra a légkeverésesnél).
Egy közepes fazékban forraljuk fel a vizet, majd zárjuk el alatta a gázt, szórjuk bele a csipetnyi sáfrányt, majd tegyük félre.
Egy nagy méretű serpenyőben/wokban (a lényeg, hogy a fogója is hőálló legyen) hevítsük fel az olajat.
A csirkehúst (nem kell felvágni!) magas lángon kb 5 percig pirítsuk, minden oldalát egyenletesen, majd szedjük ki a húst.
A vékonyra szeletelt kolbászt  közepes hőfokon kezdjük el sütni az olajban, majd adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, végül a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát is. Miután átpuhult a paprika, öntsük bele a rizst, forgassuk át jól. Adjuk hozzá a sáfrányos vizet, keverjük el alaposan.  (aki szereti a csípőset, tehet hozzá egy chili paprikát is)
Mehet bele a csirkehús, sózzuk, borsozzuk, majd a tetejére szórjuk a kis kockára vágott paradicsomot is. Ha a víz forrni kezd, tegyük be az egészet a sütőbe (nem kell lefedni!), majd kb 30 percig süssük.  (akkor jó, ha a rizs kicsit ropogós a serpenyő széleinél)
Tálaláskor szórjuk meg a vékony karikára vágott újhagymával.
Jó étvágyat!

3 comments:

HajniZoli írta...

Finom egytálétel és jó tömény, laktató.

tücsi írta...

Hát, nagyon finom egytálétel. Az én családom férfi tagjai imádnák!:))

Gabriella írta...

Hűha, ez nekem nagyon bejönne! (a csabai lángolt kolbászt imádom egyébként is:))

Megjegyzés küldése