Csak ma délelőtt tudtam megsütni, de azért itt a beigért recept!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5VtXnusBETNRvOKvomnCOe3l0QMJq4uDRp-MK-C5drlNc6Ev276lH1fXugGbVPiBOWNU0xv58a9G__eOhRrLENaQcTkHHx61jhFvWwGk88eTaCjU-_-sgaL2B1HpXhl9QCIDZvyPtPws/s320/n%C5%91i+szesz%C3%A9ly.jpg)
Hozzávalók:
12 dkg vaj
4 tojás sárgája
3 dkg élesztő vagy fél zacskó száritott élesztő
6 evőkanál tej
2 evőkanál cukor
pici só
25 dkg liszt
barakclekvár
4 tojás fehérje
20 dkg cukor
durvára vágott dió
A meleg cukros tejbe megfuttatjuk az élesztőt. Közben a vajat a tojások sárgájáva simára keverjük, majd az élesztővel és a liszttel simára gyurjuk.
Sütőpapirral kibélelünk egy tepsit és szétnyomkodjuk a tésztát. Én kézzel szoktam, mert elég puha hozzá a tészta. Megkenem a tetejét baracklekvárral és kb. fél órát kelesztem. Felverem a tojások fehérjét a 20 dkg cukorral és a sütemény tetejére kenem, darabos dióval megszórom (de csak kicsit, nehogy megégjen!). Bekapcsolom a sütőt 180 fokra és 2 perc mulva be is teszem a tepsit, kb. 25 percig sütöm.
5 comments:
Hú, de guszta! Köszi, Csilla!
nagyon finom
Rettenetes édes, csak az készitse el, aki birja, én nem. De a család repes! :)
Ez nem er!!! Akarok ilyet maris! :)
Ó, ez így tökéletes! Egy menetben kell sütni a habbal, ezt sokan nem is tudják. Barack helyett ribizlilekvárral és még szemezett nyers /télen mélyhűtött/ ribizlivel még jobban szerettük. Valamért az én családom nem repesett, így nem is sütöttem emberemlékezet óta...
Megjegyzés küldése