![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii-aDkCHafv0kc4clrLbhYRpEls5OVr92Cz69pHQuCeX2yhT2E0Z6nO-eak1ZHAKopJ_OXujIZnw3O97vTGfy2bKG8p-mnuIdeHx3rANTXuj8xhOB48yce_gKiRDjYZ7ZiBeYWAykbDL4/s320/Spenot%C3%B3s+toj%C3%A1sr%C3%A1ntotta.jpg)
Hozzávalók:
tojás
reszeltsajt
olivaolaj
spenót
fokhagyma
bazsalikumlevél
paradicsom
Elkészités:
A spenótot felforrósitott olivaolajra dobom, sürün kavargatom. Közben összezuzott fokhagymát adok hozzá, azzal sütöm tovább. Ha megsült, akkor lehuzom a tüzről, a tojásokat felverem és belekeverem a reszeltsajtot. A tüzre visszateszem a spenótot és a tojást ráöntöm, a tüzet mérsékelem, hogy a spenót meg ne égjen és letakarom fedővel, hogy átsüljön a tojás. Ha megsült, akkor tányérra csusztatom, paradicsonyot szeletelek, ráteszek egy-egy levél bazsalikomot és meglocsolom olivával.
Én nagyon szeretem, aki szereti a spenótot, annak mindenképpen ajánlom, hogy próbálja ki!
3 comments:
Ez a spanyol tortilla de espinaca, azaz spenótos tortillának felel meg, nagyon finom, és tényleg egyszerű vacsorának való. Köszönjük!
Na, puff, nem is tudtam, hogy spanyol kaját csináltam. Szép! :)
Én ma ezt ebédre fogom megcsinálni. Köszi a tippet! :)
Megjegyzés küldése