Hozzávalók
a tésztához
- 40 dkg liszt
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 3 dcl tej
- 2 dkg élesztő
- 20 dkg csokoládékrém ( mivel nekem ilyen nem volt itthon, készítettem)
- 0,35dcl olaj
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 3 dkg liszt
- pár csepp rum aroma
- 1 egész tojás
- 2 kanál kakaó
A lisztet egy mélyebb edénybe szitáljuk, a közepébe lyukat fúrunk, beletesszük az élesztőt , egy kevés langyos tejet töltünk rá, és összedolgozzuk.
A tojások sárgáit elkavarjuk a cukorral, míg a cukor teljesen fel nem olvad, azután hozzáadjuk a langyos tejet, mindezt a liszthez töltjük, és puha tésztát gyúrunk belőle. Én addig szoktam dagasztani , amíg a tészta elválik az edény falától és a kezemtől. Duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 5-6 dkg-os darabokra szabdaljuk, mindegyiket kinyújtjuk , egyesével csokoládékrémet viszünk fel rá , majd felgöngyölítjük őket kifli alakúra.
Egy megolajozott tepsire tesszük a feltekercselt kifliket, tetejüket megkenjük tojás fehérjével , és hideg sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp: a sütő aljára egy kis edényben vizet teszünk, így nem szárad ki a tészta sülés közben.
5 comments:
Hol a csoki a krémben???
Sziszi
Ó, ez nagyon finom lehet, de a csokit vagy a kakaót tényleg kifelejtetted véletlenül! Nyáron ki fogom próbálni!
Köszi lányok, valóban kimaradt! Most pótolom!
Finom!
Vicuska, valóban nagyon finom ...........volt! :) Nagyon gyorsan elfogyott! :)
Megjegyzés küldése