2012. január 16., hétfő

Kabátos krumpli

Van egy pár kedvenc angol ételem, de a listát magasan vezeti a "jacket potato". Igazi laktató, téli finomság.
Nem egy nagy varázslat elkészíteni csak időigényes, én most pakoltam éppen be a mai ebédnekvalókat a sütőbe.
Hozzávalók: 
Fejenként egy-egy nagy krumpli,
Olívaolaj,
Só,
Reszelt sajt
A töltelék tetszőleges, például paradicsomos sültbab, tonhal és így tovább.

Szóval végy fejenként egy-egy nagy sütnivaló krumplit, mosd meg, dörzsöld tisztára a héját. Azután szurkáld meg villával alaposan, fektesd le és vágj késsel egy keresztet a felső részébe.
Ezután dörzsöld be egy kis olívaolajjal, sóval majd a 190 fokra előhevített sütőbe tedd be.
Minimum másfél-két óra kell neki, ez függ a krumpli minőségétől is.
Sütés után a krumpli héja ropogós és ízletes lesz, a belseje pedig puha és omlós mint a krumplipüré.
Amikor kész van, kissé nyisd meg hosszában és mindenfélét beletölthetsz. Petrezselymes vajat, majonézes tonhalat, sült bacont, sültbabot paradicsomszószban, currys csirkeragut és így tovább. A tetejét pedig szórd meg jól reszelt sajttal, hogy ráolvadjon.
Nagyon laktató kedvenc. :)
Jó étvágyat!

Kép forrása

2 comments:

Marika írta...

Hmmm, de guszta! Mindannyian , a családban, imádjuk a héjában sült krumplit! Muszáj lesz ezt a változatot is kipróbálni!:) Köszi a receptet! Mentettem!

H. Mária írta...

Jól néz ki és talán nem is olyan furfangos. Időigényesnek tűnik, de bármit is készítek (legyen gyors étel, vagy időigényes) pillanatok alatt eltűnik a gyomrokban. :))))

Megjegyzés küldése