2012. január 24., kedd

Töltött tojás


Ami igaziból gombának néz ki. Nagyon mutatós, szép és finom kinálni való, elkészitése sem bonyolult.

  • 8 főtt tojás
  • 20 dkg natúr krémsajt ( egy kicsi maradjon a díszítéshez)
  • őrölt bors
  • 1 kk mustár
  • 4 közepes paradicsom
A tojásokat megfőzzük az aljából egy keveset, a tetejéből nagyobbat óvatosan levágunk és a nagyobb részen kiskanállal kikaparjuk a sárgáját. A sárgákat összetörjük és a hozzávalókkal alaposan kikeverjük majd visszatöltjük az üregekbe.

A paradicsomokat kettévágjuk, közepét kikaparjuk és a tojásokra boritjuk. A krémsajt maradékával kidiszithetjük a kalapok tetejét.

A receptet a Nosalty oldalon találtam!

3 comments:

Vicuska írta...

Finom krémsajtos változat. nagyon jól tud mutatni egy ünnepi asztalon.

Ziebi írta...

Nagyon jó! Én arra gondoltam, hogy retekből is lehet a teteje, jól megmosva, kicsi pöttyöket vágva rá. :)

Unknown írta...

Vicuska, igen, nagyon inycsiklandozó volt, el is fogyott minden darab!

Pyry, hát, meg kell nézni mekkora a tojás és akkora retek kell hozzá, hogy befedje. Mert különben szerintem nem annyira szép, ha kisebb a kalapja. De persze izlés dolga! Bár a kinézet csak egy dolog, viszont tényleg fini! :)

Megjegyzés küldése