A palacsinta receptjét nem irom le, azt szerintem mindenki tudja, én különben is üzemi mennyiséget készitek minimum 1 kg lisztből. A lényeg az, hogy először óriási palacsintákat kell sütni, majd mikor kisütöttem kb. a felét, akkor a tésztába kevertem pár ka
nál kakaóport. Jól kikavartam és most pici palacsintasütőben sütöttem ki ezeket.
A nagy palacsintát megkentem turóval, majd két kicsit is. Egymással szembe tettem a nagy palacsintára őket és szorosan feltekertem középig mind a kettőt. Megforditottam, kettévágtam középen és ilyen lett:
Az eredeti a képen sokkal szebb volt, mert vékonyabb is volt a palacsinta tésztája (az én kis családom nem szereti ugy, csak ha van mibe harapni), és sokkal több volt benne a turó. Na most, a belga turóból igy nézett ki, bocsi. Ha igazi turóból van elkészitve, akkor jobban látszik a fehér csik a palacsintában és gusztább lesz. De az iz igy is nagyon jó volt!
Én nem a recept alapján készitettem igy nem is emlékszem a nevére, de az ötletet a Mindmegette-től kaptam!
3 comments:
Mekkora ötlet! :-) Nagy palacsintások vagyunk, de ilyet még nem is láttam!
Látom halmozod az élvezeteket ;-))
Nem magamnak, a családnak! :) (nem vagyok nagy édességfogyasztó, szerencsére :) )
Megjegyzés küldése