![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihb_p4t1FiikMSozCQgsdeJF2OrmxoszOV2fGSwkkmVCdraSH6lBwH9TvUtPGNZMGmFyqRXFpmjz1560mb_YoB2_YkU6IVQMVjOPaEn5dZDS4i5oZ6TR-sXLIaEgor6a98J7Fh7S-exo4/s320/p%C3%B3r%C3%A92.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6SksY9Kgc5-nBEJXxTW3ot3jfoDCbxYGJ_U2avxXUg0fhkyfs9rDnafwYBJJzvHWZXudOTkdgA0cZCtETOp4zV7mK6hKxll8OFpWlhuJtHFrGhcxWsn8mE1zHacZULOcn-FxEWLN13Io/s320/p%C3%B3r%C3%A91.jpg)
Hozzávalók:
póréhagyma
vaj
só
ecet
cukor
törött bors
A hagymát megtisztitjuk és közel hasonló nagyságura karikázzuk. Azért fontos ez, mert akkor nincs olyan, hogy egyik darab szétfő a másik meg még nyers marad. Kevés vajat felforrósitunk és a felkarikázott hagymát elkezdjük sütni. Sürün kevergessük, hogy nehogy lesüljön, ha ugy gondoltuk, hogy már az egész átforrósodott, akkor a tüzet mérsékeljük alatta. Sózzuk, ettől levet is ereszt egy kicsit. Kb. 20-30 perc alatt szépen megfől-megsül. Ha már megpuhult, akkor az edény közepéről elhuzzuk a hagymát, és 1-2 evőkanál cukrot teszünk a helyére. Várjuk meg, hogy megkaramellizálódjon, majd keverjük össze a hagymával. Izesithetjük még törött borssal is, én még 1-2 evőkanál ecettel szoktam összesütni és kész is. Remek köret sültekhez, inyencek tejfölt is kinálhatnak hozzá, nagyon finom együtt.
0 comments:
Megjegyzés küldése