2010. szeptember 11., szombat

CAIRNS SZELET


Köszönet Csabinak ezért a könnyű-szombati-eperlekváros fincsiségért és a recept leírásáért.

Lássuk:

Itt Ausztráliában teljesen más az emberek ízlése a sütemények terén (is), mint Európában. Az alábbi süti receptet az Ausztráliában élő, ciprusról származó főnököm walesi felesége adta. Ma volt az első alkalom, hogy csináltam, osztatlan sikert aratott :).

Hozzávalók:

21 dkg liszt
sütőpor
11 dkg vaj
6 dkg cukor
25 dkg durvára darál kókusz
(ha nincs, akkor kókuszreszelék is megteszi)
2 tojás
4,5 dl tej
szeletelt mandula
lekvár

A lisztet a sütőporral, a cukorral és a kókusszal összekeverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tojásokat és végül a tejet. Simára keverjük, majd egy 28-30 cm-es tortaformába, vagy egy közepes méretű tepsibe öntjük (melyet előtte sütőpapírral kibéleltünk. Ha a sütő 200 fokra melegedett, bedobjuk a tésztát és 25-35 percig sütjük, attól függően, hogy mekkora formánk volt. Érdemes a tetejére is tenni egy darab papírt, így elkerülhetjük a hirtelen barnulást (elég csak az utolsó percben levenni azt).
Ha szép aranybarna, tűpróbával legyünk biztosak, hogy belül is megsült. Tegyük tányérra és várjuk meg, amíg kihűl. Aztán a tetejét vékonyan kenjük meg a kedvenc lekvárunkkal, szórjuk meg bőségesen darabolt mandulával. Be a hűtőbe, és ha hideg, felszolgálhatjuk.


CAIRNS SLICE CAKE

Ingredients:

210g self raising flour
110g butter
60g sugar
250g desicated coconut
2 eggs
450ml milk
flaked almonds
jam

Mix the flour, the sugar and the desecated coconut, after add the butter, the eggs and the milk. Mix all together untill you have a nice thick but runny creamy mixture. Put into a large tin or tray that you have lined with baking paper. Place into the hot oven 200 degrees for 25-35 mins. Take out of the oven and check eith a needle in the centre of the cake if cooked. I always place a

ENJOY! piece of baking paper ont he top of the cake to stop it from cooking to darkly on top.
Once your cake is cooked, take it out of the oven and let it cool.
Once cool you can add the topping, spread with you favourite jam and the cover with flaked almonds.




2 comments:

ORsi írta...

nekem jöhet már is egy nagy szelet, imádom a kókuszos süteményeket!

Ildy írta...

Ausztrália, Ciprus, Wales:) Nemzetek, ha találkoznak...!
Az eper-mandula-kókusz kombó csak jó lehet.

Megjegyzés küldése