2011. december 15., csütörtök

Sztroganoff bélszín

Az orosz konyha nagyon ízletes és szerintem sok finomságot lehet benne felfedezni. Én már régóta készítem itthon a sztroganoff bélszínt, amit nagyon könnyű elkészíteni, a titka csak annyi, hogy nagyon finom és friss marhahús kell hozzá. A 3 cm-es csíkokra vágott marhahúst pár perc alatt átsütöm. Lényeg, hogy ne sokáig, mert bocskortalp keménységű lesz. Kiveszem a húst a serpenyőből és kevés olajon a hagymát üvegesre átsütöm, majd hozzáadom a szeletelt gombát. Együtt sütöm egy darabig, majd visszarakom a húst, megkeverem és felöntöm tejszínnel, összerottyantom és már kész is. Tetejét megszórhatom friss petrezselyemzöldjével. Érdemes kipróbálni, mert egyszerű, finom, de laktató, mutatós, nagy mennyiségben (na nem egy bográcsnyi) is elkészíthető.

0 comments:

Megjegyzés küldése