2010. augusztus 9., hétfő

Csokibomba

Mindig is csorgattam a nyálam a reklámokban bemutatott desszertre, a kívül szilárd, belül folyós csokikölteményre, ami méltó versenytársa lehet a Nutellás habtortának, ha csak a csokitartalmat nomeg a kalóriákat nézzük... Azt hiszem ez is bekerül a kedvencek közé, mert a receptje egyszerű, és gyors. (Ezt  a receptet Géza hozta a munkahelyéről, remélem nem sértek üzleti titkot a közzétételével...) :)

Hozzávalók (12 muffin formához):
200 g + 12 kocka jó minőségű étcsokoládé (minimum 60%-os)
220 g vaj
160 g finom cukor (caster sugar, ami finomabb a kristálycukornál, de nem porcukor, nem tudom, odahaza kapható-e ilyen. De gondolom a sima cukor is megteszi...)
120 g liszt
4 tojás 
egy csomag vanilin cukor

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A 200 g csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel, majd a felolvasztott vajjal keverjük össze. Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat a cukorral, vanilin cukorral keverjük ki, hogy világos sárga színe legyen (robotgép tökéletesen jó a feladatra). Adjuk hozzá a lisztet, majd a langyosra hűlt csokis masszát. Vegyünk elő egy 12 darabos muffin formát, lisztezzük ki, majd félig kanalazzuk a formákat. Egy-egy csokikockát teszünk a közepébe, majd a massza másik felét is belekanalazzuk. A sütőben 15 percet sütjük, majd 15 percet hagyjuk hűlni, miután kivettük. Ezután lehet kiszedni a formából, óvatosan, mert a belseje tényleg folyik! Vanília fagyival, tejszínnel, eperrel stb. tálaljuk, ízlés szerint.
Ezután lehet menni az edzőterembe, ledolgozni a trillió kalóriát... :)

1 comments:

Unknown írta...

Ó, ezt a lányoknak meg kell mutatnom!!!

Megjegyzés küldése