2010. augusztus 27., péntek

Kuszkusszal toltott csirkemell





Ez az egyik kedvenc vendegvaro receptem. Kiados, finom - de kicsit idoigenyes.

Hozzavalok:
A kuszkuszhoz:
• 1 ek olivaolaj
• 2 gerezd szetnyomott fokhagyma
• 1/8 kk piros paprika pehely
• 4 ek szaritott paradicsom, darabolva
• 4 ek olivabogyo, darabolva
• 2 csesze husleves
• 1 doboz kuszkusz
• so, bors
• 15 dkg feta sajt, morzsolva
A csirkehez:
• 4 darab bor nelkul csirkemell
• so es frissen orolt bors
• 1 ek olivaolaj
• 1 ek vaj
A szoszhoz:
• 2 gerezd szetnyomott fokhagyma
• 1/2 pohar feherbor
• 1/2 citrom leve
• 6 ek aprora vagott aszalt/szaritott paradicsom
• 4 ek durvara vagott olivabogyo
• 2 ek vaj
• 15 dkg feta sajt, morzsolva

Elkeszites
Melegitsunk egy serpenyoben olivaolajat, majd adjuk hozza a fokhagymat es a paprikapelyhet. Par percig sussuk. Adjuk hozza az olivabogyot es a huslevest,
majd forraljuk fel. Adjuk hozza a kuszkuszt, kapcsoljuk le a gazt es hagyjuk
lefedve 5 percig. Villaval ovatosan keverjuk ossze, sozzuk, borsozzuk.
2 bogrenyit teritsunk szet egy nagy tanyeron, adjuk hozza a feta sajtot,
hagyjuk kihulni. A tobbit tartsuk melegen, ezt majd a csirkevel talaljuk.
Melegistuk elo a sutot.
Filezzuk ki a csirkemellet, majd felul vagjun kbele egy hosszanti zsebet.
Ugyeljunk arra, hogy ne vagjuk at a hust.
Ha a kuszkusz kihult, kanallal toltsuk meg a zsebeket, majd a kezunkkel
egyengessuk el, a hust pedig toroljuk at, majd kivulrol sozzuk, borsozzuk a hust.
Melegistunk oliva olajat egy serpenyoben es a csirke mindket oldalat sussuk elo, majd tegyuk be a husokat 30-40 percre a sutobe.

A serpenyo visszamaradt zsiradekaba tegyuk a fokhagymat.
Ontsuk ra a bort es a citromlevet. Vegyuk vissza a gazt, fozzuk 2-3 percig,
majd adjuk hozza az olivabogyot. Zarjuk el alatta a gazt, keverjuk hozza a vajat.
Talalas: tegyuk a kimaradt kuszkuszt egy tanyerra, vagjuk a csirkemmellet felbe.
Ezt tegyuk a kuszkuszra, tegyunk ra egy kis szoszt es morzsoljuk az egeszre a maradek feta sajtot.

2 comments:

jusztis írta...

Jól néz ki, el tudnám most képzelni :)

Unknown írta...

Ezt meg kell csinálnom! Jövő vasárnapi ebéd már megvan!

Megjegyzés küldése