Hozzávalók:
- 6-7 bögre friss brokkoli rózsáira szedve, ez 2 fej volt. (Kauflandból - ne tévesszen meg hogy egy csomagban két pici fej van, az csak 1 fejnek számít, abból a csomagoltból kell a 2 db.)
- fél bögre mazsola
- fél bögre hántolt napraforgómag (nem pörkölt)
- 1 nagyobb fej lilahagyma apró kockára vágva
- 1 bögre apró kockára vágott sajt ( az eredeti recept Feta sajtot kér, de aki nem szereti a túl sós erős ízeket az használhat mást is. Nemsokára ha üzletben járunk megnézem milyet használtam, mert elfelejtettem a nevét...)
Öntet:
- kb. 2oo ml majonéz
- 2 púpozott ek. tejföl
- 2 ek. balzsamecet
A hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk az öntetet. Legalább 3 órát pihentessük ill. hűtsük be tálalás előtt.
Az eredeti recept ír még pörkölt bacon-t is, meg jó sok cukrot az öntetbe, de én simán kihagytam. Aki merész az tehet bele jó sok zsírt meg cukrot is...
1 bögre = 250 ml.
Broccoli Salad.
Original recipe is a bit different to how I made it. Let's see the English version.
Recipe from HERE.
Ingredients:
· 5 cups fresh broccoli florets
· 1/2 cup raisins
· 1/2 cup sunflower seeds
· 1/2 cup cooked, crumbled bacon
· 1/4 cup of red onion, chopped
· 1 cup of frozen peas, thawed
Dressing:
· 1 cup mayonnaise
· 2 tablespoons vinegar
· 1/2 cup sugar
Preparation:
Combine broccoli florets, raisins, sunflower seeds, crumbled bacon, chopped onion, and peas in a large serving bowl. In a separate bowl or large cup, whisk together mayonnaise, vinegar and sugar. Add dressing to the salad and toss to mix well; chill thoroughly before serving.
Broccoli salad serves 4 to 6.
0 comments:
Megjegyzés küldése