2011. január 3., hétfő

Brokkoli saláta

Hozzávalók:

  • 6-7 bögre friss brokkoli rózsáira szedve, ez 2 fej volt. (Kauflandból - ne tévesszen meg hogy egy csomagban két pici fej van, az csak 1 fejnek számít, abból a csomagoltból kell a 2 db.)
  • fél bögre mazsola
  • fél bögre hántolt napraforgómag (nem pörkölt)
  • 1 nagyobb fej lilahagyma apró kockára vágva
  • 1 bögre apró kockára vágott sajt ( az eredeti recept Feta sajtot kér, de aki nem szereti a túl sós erős ízeket az használhat mást is. Nemsokára ha üzletben járunk megnézem milyet használtam, mert elfelejtettem a nevét...)

Öntet:

  • kb. 2oo ml majonéz
  • 2 púpozott ek. tejföl
  • 2 ek. balzsamecet

A hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk az öntetet. Legalább 3 órát pihentessük ill. hűtsük be tálalás előtt.

Az eredeti recept ír még pörkölt bacon-t is, meg jó sok cukrot az öntetbe, de én simán kihagytam. Aki merész az tehet bele jó sok zsírt meg cukrot is...

1 bögre = 250 ml.

Broccoli Salad.

Original recipe is a bit different to how I made it. Let's see the English version.

Recipe from HERE.

Ingredients:

· 5 cups fresh broccoli florets

· 1/2 cup raisins

· 1/2 cup sunflower seeds

· 1/2 cup cooked, crumbled bacon

· 1/4 cup of red onion, chopped

· 1 cup of frozen peas, thawed

Dressing:

· 1 cup mayonnaise

· 2 tablespoons vinegar

· 1/2 cup sugar

Preparation:

Combine broccoli florets, raisins, sunflower seeds, crumbled bacon, chopped onion, and peas in a large serving bowl. In a separate bowl or large cup, whisk together mayonnaise, vinegar and sugar. Add dressing to the salad and toss to mix well; chill thoroughly before serving.
Broccoli salad serves 4 to 6.

0 comments:

Megjegyzés küldése