2011. január 15., szombat

A mi tiramisunk

Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás,
3 csomag vaníliás cukor,
3 evőkanál cukor,
50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt), vagy ugyan ennyi ricotta,
1-2 evőkanál martini vagy konyak,
kb. 40 db babapiskóta,
a piskóta áztatásához: 3 dl erős feketekávé,
7-8 evőkanál kristálycukor, egy kupica konyak.
a tetejére: 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskóta egyik felét néhány másodpercre belemártjuk,majd amikor megszívta magát, lerakjuk egy mély jénaiba. A fele krémet egyenletesen rákenjük, majd még egy réteg babapiskótát rakunk rá, a tetejére rákenjük a maradék krémet,végül cukrozatlan kakaóport szitálunk rá.

Hűtőszekrényben minimum fél órát állni hagyjuk.


0 comments:

Megjegyzés küldése