2011. január 13., csütörtök

Gesztenyés csusztatott palacsinta

Hozzávalók:

Csusztatott palacsintához:
20 dkg liszt
5 dl tejszin
8 dkg porcukor
8 tojás
12 dkg vaj
1 citrom reszelt héja

Töltelékhez:
gesztenyemassza
darált dió vagy mandula
A vajat a tojások sárgájával és a porcukorral habosra keverjük, reszelt citromhéjjal izesitjük, majd állandó keverés mellett fokozatosan beleszórjuk a lisztet és beleöntjük a tejszint. Simára keverjük. Kb. 10-15 percet pihentetjük. Közben a fehérjékből kemény habot verünk és óvatosan hozzákeverjük a tésztához.

A kivajazott sütőbe ceruza vastagságu tésztát teritünk szét, az egyik oldalát szép pirosra sütjük és óvatosan a tepsibe csusztatjuk.

A felső, meg nem sütött oldalára lehet szórni bármilyen tölteléket, én gesztenyemasszát és darált mandulát tettem felváltva.

A tetejére kerülő palacsintát viszont megforditjuk, és a sült oldala kerül felülre. A sütőt előmelegitjük, és kb. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha átsül, akkor felemelkedik a tészta. Vaniliás porcukorral megszórva, cikkekre vágva még forrón tálaljuk. Esetleg vanilia sodót is lehet mellé kinálni.

0 comments:

Megjegyzés küldése