2011. január 14., péntek

Mascarponés (ricottás) kifli


Hozzávalók:

500 dkg vaj
500 dkg mascarpone vagy ricotta
4 evőkanál barnacukor
500 dkg liszt
2 tojás fehérje

A vajat a cukorral és a mascarponeval összekeverem, majd belekeverem a lisztet is. Elég lágy tésztát kapok, 4 részre osztom, hütőbe teszem, legalább fél órára.

Még 4 részre osztom a tésztákat, alaposan belisztezem a deszkát és kb. nagytányér alakura nyujtom, majd megkenem vizzel, tojással és megszórom töltelékkel (dió, cukor vagy kakaó, cukor keverékével). Én derelyevágóval 8 egyenlő háromszögre vágom a tésztát, majd a szélesebb végétől elkezdem feltekerni és csinos kis kifliket kapunk.

Sütőpapirral kibélelt tepsire rakom őket, a tetejét is megkenem tojással. 180 fokra előmelegitett sütőbe sütöm kb. 25 percig.

Nagyon finom, könnyü süteményt kapunk, viszont nem a legszebb, mert főleg a kakaós lelapul, de tényleg nagyon finom!

1 comments:

Euthymia írta...

hihi, bocsi, nem lehetett volna ezt a receptet múlt vasárnap vagy hétfőn megírni??? hihihihihi, már éppen lejárt a hűtőben a mascarpone, de végül lasagne lett belőle, mert semmi olyat nem találtam a neten sem, ami tetszett volna. Bezzeg, most, hogy most már nincs itthon mascarpone, most mehetek venni :) :) :) ezt ki kell próbáljam! :) köszi a receptet! :)

Megjegyzés küldése