A tésztához:
- 2 dl víz
- 22 dkg vaj
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 25 dkg finomliszt
- 40 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 dl natúr joghurt
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg vaj
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 6 evőkanál natúr joghurt
- 2 dl porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl durvára vágott dió
Kivajazott tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lángon (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) kb. 20-25 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a dió kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvadt benne, akkor keverjük bele a diót. Ezt a masszát egyenletesen a kisült tészta tetejére kenjük, s csak akkor szeleteljük fel a süteményt, amikor ez a bevonat megszilárdult rajta.
Ezzel a süteménnyel mindig sikerem van! És nagyon gyorsan elfogy! :)
0 comments:
Megjegyzés küldése