2011. március 10., csütörtök

LENCSEKRÉMLEVES





Hozzávalók:
20-25 dkg lencse
1 fél póréhagyma
oliva olaj
2-3 db sárgarépa
1 babérlevél
1 tk curry por
1 evőkanál pirospaprika
1,5 liter víz
só, bors, fokhagyma granulátum
egy kisebb doboz joghurt

Elkészítés:
A lencsét megmosom és félrerakom.
A póréhagymét vékony karikákra vágom, és két-három evőkanálnyi olíva olajon megpárolom. Hozzáadom a lencsét, és a felkarikázott sárgarépát és a babérlevelet. Megszórom a pirospaprikával, a curry porral, sózom, borsozom, hozzácsavarok egy kevés fokhagyma granulátumot és felöntöm körülbelül másfél liter vízzel. Felforralom, majd közepes lángon tetővel lefedve puhára főzöm a lencsét.
Ha kész, kiveszem belőle a babérlevelet, és botmixerrel szétpürésítem. Belekeverek egy kisebb doboz joghurtot, majd ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

0 comments:

Megjegyzés küldése