2011. március 20., vasárnap

Túró-rudi muffin (alapreceptként is ajánlom)

Szenzációs a tésztája, ezért alapreceptként is ajánlom, kakaóval vagy a nélkül.
Én legtöbbször ezt a tésztát használom és kísérletezem vele más töltelékekkel, ízekkel.

25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
1 db tojás
15 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
1 dl olaj
3,5 dl natúr joghurt
3 db óriás túró-rudi


Készítsük ki a hozzávalókat, és gyújtsuk be a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport. Egy másik tálban keverjük össze a tojást a cukorral, majd keverjük bele a vaníliás cukrot, az olajat, és a joghurtot. A kettőt összekeverjük és elosztjuk a formában. Minden túrós-csokis rudat vágjunk négyfelé, és minden muffin közepébe nyomjunk egy darabot. Most tegyük a sütőbe és süssük kb. 30-35 percig. A túrós-csokis rúd belesüllyed a tésztába, és nagyon jól megolvad a csoki. A formában hűtsük langyosra, majd tegyük ki rácsra. Porcukorral meghintve tálaljuk. Sokáig friss, puha marad.

3 comments:

Ditta tortái írta...

Nagyon jó recept,nagyon finom lehet így a beleolvadta csokis túró:-)

Unknown írta...

Jaj,ez nagyon fini lehet, nálunk csak a rudival van a gond! Mármint a beszerzésével! Van eldugva a fagyasztóba inségesebb időkre, de ha abból én sütit sütnék, akkor rendesen megharagudnának a gyerekeim rám! Na, majd esetleg egy friss magyaroroszági ut után!

Vea írta...

Szia!
Szeretném, ha a recept forrását is odaírtad volna. Igaz vetted a fáradtságot, és néhány helyen átfogalmaztad a receptet, de a legtöbb mondat simán ki van másolva tőlem. Nem az a baj, hogy elkészíted egy receptemet és azt felteszed az oldaladra is, de a recept forrását meg kell jelölni.

http://vea-receptgyujtemeny.blogspot.com/2010/02/az-eredeti-turo-rudi-muffin.html

Minél előbb tedd meg, hogy a linket kiteszed.
Üdv. Vea

Megjegyzés küldése