A minap egy régi barátnőm küldte el a saját receptjét kipróbálásra.
Eszti tésztája
Hozzávalók:
1 zacskó penne tészta (vagy valami hasonló, csavart, rövidcső, farfalle)
1 egész csirkemell felkockázva
1 póréhagyma felkarikázva
1 sárgarépa apróra vágva (a répa 4 részre vágva, majd "felkarikázva")
1 vöröshagyma nagyobb cikkekre vágva (félbe, majd kb. 4-5 részre vágva)
2-3 fokhagyma
só, bors, szerecsendió,
300 vagy 500 ml tejszín (ki mennyire szereti szaftosan)
kb. másfél deci vörösbor (vagy fehér, ami otthon van)
petrezselyem
vaj-olaj
Elkészítés:
Először is felteszem a tésztát sós, olajos vízben főzni.
A felkockázott, besózott, beborsozott csirkemellet felteszem vaj és olaj keverékén sülni a póréhagyma, a hagyma és a sárgarépa társaságában. Amikor a husi kezd kifehéredni, akkor ráöntöm a bort és együtt hagyom párolódni (egy idő után kóstolás, hogy kell-e még bele só és hogy a répa már elég puha-e. Ha kell még főnie, akkor egy kis vizet vagy bort használjunk még).
Szinte majdnem elfő a lé akkor ráöntöm a tejszínt (lehet még tejfölt is belerakni), szerecsendióval fűszerezem.
Így rotyogtassuk tovább egy picit, majd nyomjuk bele fokhagymákat is. A végén megszórjuk aprított petrezselyemmel és kész is.
Én nem kevertem össze a tésztával, tésztára halmozva tálaltam.
Nagyon finom (a család szerint is :) ) és nagyon gusztusos is, mert a répa piros színe, a póré és a petrezselyem zöld színe a fehér mártásban nagyon jól néz ki.
1 comments:
:) igen-igen, én volnék az elkövető!
Remélem ízleni fog másnak is. :)
Megjegyzés küldése