Hozzávalók:
Kekszes réteg:
15 dkg háztartási keksz összetörve (nem darálva!)
5 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál eperlekvár
3-4 evőkanál tej
5 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál eperlekvár
3-4 evőkanál tej
Turókrém:
25 dkg turó
1,5 dl hideg tejszin
1,5 dl hideg tejszin
12,5 dkg mascarpone
1 csomag vaniliás cukor
5 dkg cukor
20 dkg eper apró kockákra vágva
Tetejére:
fehér csokiforgács
eper
eper
Elkészités:
A kekszes réteg hozzávalóit jól kikeverjük majd állni hagyjuk, hogy megszivja magát, igy könnyebb lesz a formába nyomni őket.
Muffinformába muffinpapirokat helyezünk és az aljára ujjnyi vastagon egyenletesen beletömködjük a kekszréteget. Kb. fél órára hütübe tesszük.
Ez alatt elkészithetjük a turókrémet. A mascarponét a vaniliás cukorral és a cukorral jó alaposan kikeverjük robotgéppel, majd belekeverjük a turót is. A tejszint is felverjük majd óvatosan a már elkészitett masszához keverjük.
A hütőből kivett alapra halmozzuk a turókrémet ugy, hogy kicsi eperdarabokat keverünk közé.
A végén fehér csokoládét reszelhetünk a tetejére és diszithetjük eperrel is.
Jaj, majdnem elfelejtettema legfontosabbat, a receptet a NoSalty oldalon találtam!
2 comments:
Nagyon finom lehet! Akár húsvétra is el tudom képzelni! Köszi a receptet!!
Kedves Marika! Játékra szeretnélek invitálni, nézz be hozzám a részletekért...
Megjegyzés küldése