Az alábbi receptet a kényszer szülte. Ugyanis az eredetijét készen lehetett kapni fagyasztva. Aztán egyszercsak jól kivonták a forgalomból. Egy-két évig még kergettük a boltokban, aztán úgy döntöttem ideje magam megcsinálnom ha egyszer nem kapható többet.
Tehát végy másfél kiló csirkeszárnyat. A szárnyvégeket vágd le, dobd ki (vagy amit akartok). A megmaradt szárnyat kétfelé vágjuk (igy jobban átjárják az izek) megmossuk megpucoljuk majd besózzuk és félretesszük.
Fogunk és egy tálba öntünk fél kiló lehetőleg minnél "hókább" prézlit hozzákeverünk mintegy 80 gramm erőssebb tipusu őrölt chili paprikát valamint kb. 2 teáskanálnyi fekete borsot. Ezt az egészet jól összekeverjük. A világos prézli értelem szerűen azért kell mert a paprikától úgy is piros lesz, ráadásul nagyon könnyen pirul. A bátrak meg is kóstolhatják, aztán tüzet adhatnak a sárkánynak. :-)). De megnyugtatásul közlöm hogy sütés közben az egész miskulancia elvesziti legalább az ereje felét. Szóval az összhatás igen kellemes lesz. No, az igy elkészitett prézlivel hagyományos módon bepanirozzuk a csirke szárnyainkat, majd forró olajban kisütjük. Köretnek sült krumplit vagy salátát adhatunk hozzá, kinek-kinek izlése szerint.
Fotó nincs, mert mire észbe kapok már csak a csontok maradnak. :-))
Még annyit mondanék hogy hámsérülésekkel, sebbekel teli kézzel inkább ne kotorásszunk a prézliben, mert nem lesz kellemes.
2 comments:
Ez nagyon jó lehet, bár nálunk a gyerekek miatt nem lehet sajnos ilyet csinálni, de talán a szeliditett változatát elkészitetm.
Én olyat is szoktam csinálni, hogy a felvert tojásba jó sok fokhagymaport teszek és abban forgatom meg a pipit, azt is nagyon finom!
Csilla, szeliditett valtozat: colat, ketchupot es szojaszoszt osszekeversz, ebben marinalod a csirkeszarnyat, majd kisutod.
Nagyon finom!!! (Hm, lehet, estere csinalok is...)
Megjegyzés küldése