2010. augusztus 30., hétfő

Nem lehet abbahagyni csirke



Hozzávalók:

egy egész csirke
8 dkg liszt
1 pupozott teáskanál pirospaprika,
1-1 teáskanál majoranna és törött fekete bors,
2 teáskanál só
1 fej fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
2 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj
1 dkg vaj,
késhegynyi őrölt köménymag

Elkészités:
A lisztet összekeverjük a füszerekkel és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával. Ebben megforgatjuk a feldarabolt csirkét, ügyelve, hogy mindenhol lisztes legyen. Egy tüzálló tálat kikenek vajjal és ebbe fektetem a füszeres csirkedarabokat. A maradék lisztet szépen elosztom a tetején, a felkarikázott hagymát szépen elrendezem rajta, hogy az egészet befedje. Megszórom a reszeltsajttal (lehet rátenni füstölt sajtot is), majd a tejfölbe belekeverem a késhegynyi köményt, a 4 evőkanál olajat és rákenem a sajt tetejére. Fóliával letakarom és 180-200 fokon 50 percig sütöm, majd ha átsült a husi, akkor magasabb hőfokon megpiritom a tetejét. Köretként sült burgonyát vagy főtt rizst lehet hozzá adni, de a salátáról sem szabad elfeledkezni.

Nálunk az egyik legnagyobb kedvenc! Nincs vele sok gond és nagyon finom!

6 comments:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Csilla írta...

Igen, az! :)

Csillu írta...

Ma esti vacsora, nekünk csirkeimádóknak! Köszi ezt a fantasztikus receptet!

Itt kérdezem, próbálta már valaki a sóban, sóágyon sült egész csirkét? És megosztaná a titkát?köszi

Csillu írta...

ööö...és a vöröshagyma mikor és hogyan kerül hozzá?

Unknown írta...

Jaj, nagyon sajnálom, kimaradt, mindjárt javitom, de azért ide is irom, a liszt fölé, a tejföl alá! Remélem nem hagytad ki!

Csillu írta...

Köszi Csilla a javítást és a sóágyon sült csirke receptjét is, a mai vacsora anánászos csirkévé alakult, mert a hagymát nem akartam kihagyni, de a héten tányérra kerül, az tutti:)

Megjegyzés küldése