Nálunk most tombol a nyár, ilyenkor jólesik egy kis hűsítő, savanykás édesség. Elkészült hát a meggyleves. Nincs a meggynek szezonja, így én üveges befőttből készítettem, de lehet fagyasztott gyümölcsökkel is próbálkozni bátran!
Hozzávalók:
-1 üveg (670 gramm) magozott meggy
-2 dl tejszín
-2 dl tej
-1 púpozott evőkanál liszt
-3 púpozott evőkanál cukor
-1 csomag vanilincukor
-2 szelet citrom
-1 mokkáskanál fahéj
-1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
-tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:
A meggybefőttet levével együtt beleöntjük egy fazékba (ha friss gyümölcsünk van, akkor annyi vízzel kell felönteni, hogy éppen elfedje), beletesszük a citromkarikákat, cukrokat, fűszereket, majd felforraljuk. A tejjel simára keverjük a lisztet, majd a rotyogó levesbe kavarjuk. Ezután beleöntjük a tejszínt is, majd összemelegítjük (nem kell már forralni). Már csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk, míg kihűl...
Jó étvágyat hozzá!
2 comments:
micsoda díszítés! nagyon profi:)
Köszi! :)
Megjegyzés küldése