Ez a recept már több országban sikert aratott. Franciaországban mivel nem árulnak túrót vagy "saját" túróból készítem, vagy pedig a Faisselle-ből. Viszont ha Faisselle-ből készül, akkor nem adok hozzá pluszban tejfölt, és felhasználás előtt jó egy órával elkezdem lecsepegtetni.
HOZZÁVALÓK:
50 deka túró
2 deci tejföl
1 evőkanál vaníliaaroma
20 deka barna cukor
5 tojás
5 evőkanál búzadara
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál citromlé
csipet só
vaj, zsemlemorzsa, fahéj (a forma kikenéséhez)
ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Kettéválasztom a tojásokat. Egy tálba a sárgájához adom a cukrot, és habosra keverem (ez elektromos habverővel egy-két perc). Hozzáadom a túrót, a tejfölt, a fahéjat, a citromlevet és a búzadarát. Összekeverem, és félreteszem.
A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan hozzáforgatom a túrós masszához.
Egy kapcsos tortaformát kivajazok, beleteszek egy evőkanál zsemlemorzsát és egy teáskanálnyi fahéjat, majd eloszlatom benne a morzsát, és beleöntöm a masszát.
Légkeveréses sütőben 170-180 fokon 30 perc alatt kész (tűpróba!!!)
Fahéjas porcukorral megszórva, vagy fagylalttal kínálhatjuk.
1 comments:
Nagyon guszta!
Megjegyzés küldése