2011. március 19., szombat

Töltött zsömle

Hozzávalók:

4 zsömle
250 gramm turó
tej
izlés szerint cukor
2 db tojás
izlés szerint mazsola

Elkészités:

A zsömlék tetejét levágom, az alsó részből óvatosan kiszedem a belsejét. Apró darabokra tépkedem a nagyobb darabokat, hozzáadom a turót, cukrot, tojást, mazsolát. Félreteszem, hogy a zsömledarabok átázzanak.

A tepsi aljára sütőpapirt teszek. Tejet és cukrot összekeverek, megmelegitem, majd gyors mozdulattal megforgatom benne a zsömléket és a sütőpapirra helyezem. Az elkészült tölteléket visszatöltöm a tejben áztatott zsömlékbe, ráteszem a kalapokat. Minden zsömlét megszórok kevés cukorral és teszek rá egy pici darab vajat. Előmelegitett sütőben addig sütöm mig a zsömle kalapja meg nem sül.

Hidegen és melegen is nagyon finom! Fénykép sajnos nincs, de ha lesz, akkor pótlom!

1 comments:

Buboshus írta...

Szuper ötlet. Gyerekkoromban ettem ilyen finomságot utoljára. Itt az ideje, hogy én is készítsek ilyet az én kislányomnak! :)

Megjegyzés küldése