Szeretem a karácsonyt. Az ízek, az illatok, a fények... A fahéj nagy kedvenc Nálunk, de ebben az időszakban főleg. És az almához, narancshoz... egyszerűen mennyei.
Azt hiszem nem lehet elég korán belekezdeni a készülődésbe. A boltok polcaira kerültek már az ajándékkosarak, a csomagok, a postaládákat ellepik az ünnepi akciós katalógusok. Az idő is egyre jobban kezd borongóssá válni... Minden készül az ünnepre. Úgyhogy, ennek szellemében részemről MEGNYITOM A KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉSEM IDŐSZAKÁT.
Ennek szellemében álljon itt egy finom almás fahéjas dessert:
Hozzávalók:
8-10 alma
50 gr vaj
50 gr reszelt dió
50 gr barnacukor
2 evőkanál vanília aroma
1 tk fahéj
levelestészta
1 tojás sárgája
1 tk tejszín
Az almákat megpucolom, kivágom a magházukat. Egy tálban összekeverem a vajat, a diót, barnacukrot, a vanília aromát és a fahéjat. A kapott mélyedésekbe kanalazom a tölteléket, majd az egész almákat levelestásztába csavarom kis batyukat készítve. A kis batyukat megkenem tojássárgája és tejszín keverékével és 180 fokos előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütöm.
Fahéjas porcukorral meghintve tálalom.
Fahéjas porcukorral meghintve tálalom.
0 comments:
Megjegyzés küldése