2010. november 12., péntek

KARÁCSONYI ALMÁS BATYU

Szeretem a karácsonyt. Az ízek, az illatok, a fények...  A fahéj nagy kedvenc Nálunk, de ebben az időszakban főleg. És az almához, narancshoz... egyszerűen mennyei.
Azt hiszem nem lehet elég korán belekezdeni a készülődésbe. A boltok polcaira kerültek már az ajándékkosarak, a csomagok, a postaládákat ellepik az ünnepi akciós katalógusok. Az idő is egyre jobban kezd borongóssá válni... Minden készül az ünnepre. Úgyhogy, ennek szellemében  részemről MEGNYITOM A KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉSEM IDŐSZAKÁT.

Ennek szellemében álljon itt egy finom almás fahéjas dessert:



Hozzávalók:
8-10 alma
50 gr vaj
50 gr reszelt dió
50 gr barnacukor
2 evőkanál vanília aroma
1  tk fahéj
levelestészta
1 tojás sárgája
1 tk tejszín

Az almákat megpucolom, kivágom a magházukat. Egy tálban összekeverem a vajat, a diót, barnacukrot, a vanília aromát és a fahéjat. A kapott mélyedésekbe kanalazom a tölteléket, majd az egész almákat levelestásztába csavarom kis batyukat készítve. A kis batyukat megkenem tojássárgája és tejszín keverékével és 180 fokos előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütöm.

Fahéjas porcukorral meghintve tálalom. 

0 comments:

Megjegyzés küldése