2010. november 14., vasárnap

PROVENCE-I MARHARAGU MOGYORÓGYURGONYÁVAL



Hozzávalók:
30 deka marhahús
2 sárgarépa
1 póréhagyma
1 paradicsom
2-3 ek olivaolaj
3-4 ek provence-i fűszerkeverék
só, frissen őrölt feketebors
1 babérlevél
2 deci vörösbor

mogyoróburgonya golyók

Elkészítés
A marhahúst megmosom, szárazra törlöm, felkockázom és egy tálba teszem. öntök rá kb 2 deci vörösbort, és hozzáadom a provence-i fűszerkeveréket, a babérlevelet és a megtisztított és vastagabb karikákra vágott sárgarépát és a póréhagyma zöld részét (szintén felkarikázva).  A tálat lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Másnap az elkészítés előtt kb egy órával kiveszem a hűtőből, és hagyom, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. 

A póréhagymát megtisztítom, a fehér részét felaprítom és olivaolajon megfuttatom. Amikor kész, hozzáadom a lecsöpögtetett marhahúst, és (ott állva mellette, hogy ne égjen meg a hagyma!) kérgesre sütöm a marhakockákat. Mikor picit kérges már, sózom, borsozom, és  felöntöm fél deci vízzel. Lefedem, és párolom. Amikor a levét nagyjából elfőtte, hozzáadom a répát, a karikákra vágott póréhagyma zöld részét, és felöntöm a vörösboros lével (amiben a hús ért).
Megkóstolom, és igény szerint újra sózzuk, borsozzuk.
Amikor a hús és a zöldségek is megfőttek lezárom, és hagyom kb negyed órát, hogy összeérjenek az ízek még.

Sütőben sült mogyoróburgonya golyócskákkal tálalom.

0 comments:

Megjegyzés küldése