2011. január 1., szombat

Savanyu lencseleves

Összeolvastam vagy 20 féle receptet, megalkottam az enyémet! A család szerint nagyon fini lett, igy bátran ajánlom.

Hozzávalók:

20 dkg lencse
5 dkg füstölt szalonna
pár szál vegyes zöldség
1 db kis póréhagyma
2 dl tejföl
2 pár füstölt virsli
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
3 db szegfűszeg
1 ek.liszt
citromlé
só,bors, majoranna

Elkészítés:
Az apróra kockázott szalonnát megpirítjuk, rátesszük a vékonyra szeletelt póréhagymást,a karikázott zöldségeket, összetört fokhagymát. Pár percig erős lángon pirítjuk. Hozzáadjuk az előző este beáztatott és most leszűrt lencsét, a babérlevelet, kb.10 szem borsot és a szegfűszeget. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk és fedő alatt,lassú forrással főzzük. A lisztet elkeverjük a tejfölben, és a levessel összeforraljuk. Végül belefőzzük a darabokra vágott virslit,és citromlével ízesítjük.

Tálaláskor a tányér aljára tehetünk mustárt, erre szedjük a forró levest és izlés szerint lehet disziteni még tejföllel.

1 comments:

ORsi írta...

most megennék egy jó nagy tányérral. sajnos elfelejtettem savanyúkáposztát venni:(

Megjegyzés küldése