2010. december 31., péntek

Írós palacsinta

Csilla kérésére itt is legyen egy kis palacsintázás... 
Hogy egy kicsit feldobjuk a karácsonyi ebédek és vacsorák sorát, s mert barátainknak sokkal nagyobb családja (ergo több ebédje és vacsorája) van itt, mint nekünk, idén egy reggelire hívtuk át őket. Készült ipari mennyiségű kávé, volt szalonna a fiúknak, bagel krémsajttal, gyümölcssaláta... és készült "írós palacsinta". Remélem, a google nem téved a buttermilk fordítását illetően. 


Nagyon finom, könnyű lett a tésztája, mindenkinek nagyon ízlett. Gondoltam, megosztom veletek is Martha Stewart receptjét. 

2 csésze liszt (500 ml)
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
3 evőkanál cukor
2 tojás
3 csésze író  (750 ml)
4 evőkanál olvasztott vaj

Mi vajon sütöttük a kicsikéket, amik vastagabbak, mint a mi hagyományos palacsintáink és juharsziruppal megöntözve ettük.

2 comments:

Unknown írta...

Manka, köszi! Annyira fininek látszott a blogodon, ezért kértelek meg, hogy hozzd el ide, biztos fognak örülni itt neki jópáran.

Én sajnos nem tudom, hogy honnan szerzek iro-t. Esetleg nem lehet valamivel helyettesiteni szerited, mert akkor már sütöm is!

Manka írta...

Csilla, a francia neve babeurre vagy lait battu a google szerint, nem tudom, így esetleg megtalálni-e a boltokban felétek? Itt ugyanolyan dobozos kiszerelésben kapható, mint a tej.

Egyébként azt is találtam, hogy ha ~ 2dl tejhez egy kiskanál ecetet adsz, akkor kb. 5 percen belül ugyanezt kapod... Ha van kedved kísérletezni :)

Megjegyzés küldése