2010. december 30., csütörtök

Gerbaud (Zserbo)

Sajnos nem voltam elég fürge, kép nem tudott készülni a sütiről, de ha legközelebb sütök, akkor pótolom, legalább is megpróbálom. :)))

Az alábbi adagnak a duplája kell egy gázostepsi formához!!!
Hozzávalók:
25 dkg margarin
60 dkg liszt
10 dkg cukor
2 tojássárgája
3 evőkanál tejföl
2 dkg élesztő

Töltelékhez:
sárgabaracklekvár
35 dkg darált dió
20 dkg porcukor

Bevonat:
1 tábla csokoládé tortabevonó vagy ha ez nincs:
1 dl tej
2 evőkanál kakaópor
10 dkg cukor
ezeket sürü péppé főzzük és ha már kissé kihült, akkor belekeverünk
10 dkg margarint

Elkészités:
A margarint felolvasszuk és belekeverjük a cukrot, tojássárgákat. Az élesztőt keverjük össze kevés cukorral és kevés tejjel. Gyuródeszkára öntsük a lisztet, csináljunk a közepébe mélyedést, és ide öntsük az élesztőt. Szórjunk rá egy kevés lisztet, erre a tejfölt, majd a margarinos keveréket. Alaposan dolgozzuk össze, formáljunk belőle négy egyforma cipót és legalább fél órát pihentessük.

Nyujtsuk ki az első lapot a tepsi formájára. Sütőtpapirral béleljük ki a tepsit és tegyük rá az első lapot. Lekvárral kenjük be és a a dió-cukor keverékkel szórjuk meg. Erre jön a következő réteg, mig el nem fogy. Előmelegitett sütőben világosra sütjük 180 fokon.

Ha kihült, akkor bevonjuk csokoládéval. Tálalás előtt felmelegitett késsel szeleteljük.

0 comments:

Megjegyzés küldése